Summa sidvisningar

fredag 8 juli 2011

Att bränna pengar är ett hån mot många

Under almedalsveckan förra året brände F! upp 100 000 SEK för att visa alla hur mycket pengar kvinnor förlorar på den könsrelaterade lönediskriminering. Det här fick starka reaktioner, vilket givetvis var syftet. Under årets almedal bestämde sig ett antal människor för att göra samma sak en gång till, för att situationen inte har förändrats.

Först vill jag säga att det inte finns några ursäkter för olika lön för lika arbete. Det debatten ska tas på allvar. Men det ska vara en DEBATT!

Anledningen till att jag tycker att det är rent av omänskligt att bränna 100 000 kr (eller pengar överhuvudtaget) är att pengar är inte en självklarthet för alla.

Det finns människor i den här världen som lever i en fattigdom som kostar dem livet, det finns många här i Sverige som verkligen kämpar för att få sin ekonomi att gå ihop.

I år pratades det en del om barnfattigdom i Sverige, det faktum att det finns barn vars föräldrar inte har råd att tillgodose deras behov.

Det känns som ett slag i ansiktet på alla dem här människorna. Hur mycket gott går att göra för andra med 100 000 kr?

Att ha tillgångar är att ha ansvar, att vara politiker innebär att du måste kunna ta en debatt på ett respektfullt sätt. Jag kan inte förstå hur man kan se sig om i världen, bränna 100 000 kr och inte skämmas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar